Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kriptovaluta - például bitcoin- vagy ethereumtulajdonosok - gyorsan pénzhez juthatnak, az óvatos befektetők pedig kockázatok nélkül részesedhetnek a magas hozamú, de alapvetően kockázatos piacból. A magyar fejlesztésű Income Locker a kriptopénz-tulajdonosoknak valódi likviditást, a pénztulajdonosoknak pedig magas hozamot ígér: lehetővé teszi, hogy az utóbbiak egyszerűen, az árfolyamkockázatot kizárva hitelezzék az előbbieket. Az alkalmazás világsláger lehet, hiszen a pénztulajdonosok szeretnének kis kockázat mellett haszonélvezői lenni a nagy kockázatú kriptopénzőrületnek.

"A kriptopénzbe fektetők szempontjából a rendszer lényege, hogy nem kell hagyományos pénzre váltaniuk befektetésüket, elegendő azt a hitel fedezeteként letétbe helyezni. Ezzel a megoldással addig is élvezhetik a reményeik szerint bekövetkező árfolyamnyereséget, amíg a pénzüket költik" - mondta el a rendszerről Csabai Csaba, az Income Locker ügyvezetője a Blockchain Budapest konferencián.

A hitelezők ezzel szemben a kriptopénzekre jellemző magas árfolyamkockázat nélkül részesedhetnek a magas hozamból. A kockázatot a rendszer azzal minimalizálja, hogy a fedezetként letétbe helyezett kriptovalutát azonnal pénzzé teszi, amint annak értéke megközelíti a fedezeti limitet, és kifizeti a hitelezőnek a tőketartozást, hacsak a hitelezett nem tölti fel újabb kriptopénzösszeggel a fedezetet, hogy elkerülje az értékesítést. Akár így, akár úgy, a hitelező megőrzi biztonságos pozícióját, és akár a szokásosnál is magasabb kamathoz juthat.

"Amikor az algoritmus észleli annak lehetőségét, hogy a fedezet értéke a szerződés szerinti érték alá csökken, többletbefizetést kér a hitel felvevőjétől. Ha a hitelezett ezt teljesíti, a szerződés a kriptopénzben megemelt fedezettel fut tovább. Ha a hitelfelvevő nem tesz eleget a kérésnek, a rendszer még a fedezeti pont előtt hagyományos pénzre váltja a fedezetet, kifizeti a tőketartozást a hitelezőnek, és lezártnak minősíti a szerződést" - magyarázta a rendszer működését Csabai Csaba.

A kép forrása: Pixabay.