A hitelintézet közlése szerint a balatonfüredi fiók, a berettyóújfalui fiók, a lenti fiók, illetve a budapesti Bosnyák téri fiók, a Törökvész úti fiók, a budafoki Kossuth utcai fiók működését szüntetik meg.

Az Erste közölte azt is: ezzel párhuzamosan új fiókok helyszíneit és a bővítési lehetőségeket is vizsgálják. A bank az érintett ügyfeleket levélben értesíti majd arról, hogy mely fiókok veszik át a most megszűnők helyét 2014. június 30-ától.

Az Erste Bank a két éve megkezdett üzleti átalakítási programjával összhangban idén is folytatja az optimalizálást, melynek keretén belül 2013. eleje óta 1,7 milliárd forintot fordított a hálózat fejlesztésére és modernizálására.

A bank közölte: elkötelezett amellett, hogy ügyfeleit minél hatékonyabb módon szolgálja ki, és ennek része a fiókhálózat újragondolása és annak átszervezése is. A racionalizálási folyamatban figyelembe veszik például a rentabilitást és a helyi piaci potenciált. Kitértek arra: az Erste az ügyfélszám, a fiók- és a bankautomaták (ATM-ek) száma alapján továbbra is a három legnagyobb szereplő egyike a magyar bankpiacon. A pénzintézet célkitűzése az, hogy középtávon piacvezető szerepet érjen el a digitális (elektronikus) banki szolgáltatások terén is.

Ennek érdekében 2013. folyamán a bank megújította a ma már több mint 400 ezer ügyfelet kiszolgáló netbanki szolgáltatását, amelyen keresztül az ügyelek havi szinten 570 ezer, azaz évi közel hétmillió tranzakciót hajtanak végre - közölte a bank a BÉT honlapján.