A KÉSZ-portfoliót szeretnénk bővíteni a Praktiker-áruházlánc magyarországi tagjaival. Célunk, hogy a barkácslánc tevékenységét megtartsuk, a céget stabilizáljuk és ezáltal több mint ezer munkahelyet védjünk meg - jelentette be Pintyőke Marcell, a KÉSZ Csoport kommunikációs üzletág vezetője.

Amennyiben a tulajdonos elfogadja a Praktiker Barkácsáruházak Kft.-re tett indikatív vételi ajánlatunkat, a végleges árajánlatot a KÉSZ Csoport tag MI-BE Alfa Kft. ad. Ez a cég jelenleg is üzleti kapcsolatban áll az áruházlánccal, hiszen a Mester utcai épületet adja bérbe a Praktikernek - mondta Pintyőke. A szegedi ELI-beruházás kapcsán folytatott vizsgálat is megerősítette, hogy a cég anyagi- és könyvelési háttere a magyar és nemzetközi törvényeknek megfelelő. A MI-BE Alfa Kft. alkalmas az ajánlattételre - tette hozzá a szakember.

Magyarországon 21 Praktiker áruház üzemel (Pécs, Debrecen, Szeged, Győr, Kecskemét, Miskolc, Szombathely, Budapest (Bécsi út, M3, Mester utca), Budaörs, Zalaegerszeg, Szolnok, Kaposvár, Vecsés, Békéscsaba, Székesfehérvár, Esztergom, Sátoraljaújhely, Komárom, Nyíregyháza), 1060 fővel. A magyarországi barkácslánc forgalma 2009 óta csökkent, 2012-es vesztesége 2,5 milliárd forintra rúgott.