Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A mindössze 13 főt foglalkoztató vállalkozás 20 éve dolgozik azon, hogy a kisebb laboratóriumok is egyre fejlettebb diagnosztikai lehetőségekhez jussanak, és a legtöbb betegség - beleértve a rosszindulatú daganatos és ritka betegségeket - gyorsabban felismerhető és sikeresen kezelhető lehessen.

A már a nemzetközi piacokon is jelen lévő cég a fejlődés érdekében további termékfejlesztésekre, eszközberuházásra és létszámbővítésre készült, ám ehhez nem volt elég forrása. Ekkor jött a képbe az SZTA, amelynek tőkeemelésével a társaság jövőre megduplázhatja az alkalmazotti létszámát, miközben a sikeres fejlesztések eredményeképpen külföldön is versenyképes orvostechnikai eszközöket gyártó céggé válhat. A cég marketing-stratégiája elsősorban a közép-kelet-európai piacot célozza meg, egyik legjelentősebb export-célországa azonban már most is az Egyesült Királyság.

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap szerint azért érte meg pénzt fektetni a cégbe, mert a Histopatológia Kft. által megcélzott globális piaci potenciál jelentős, hiszen az egészségügyi költségvetéseknek jelentős részét teszik ki a laboratóriumi vizsgálatok, így az egyre jobb és egyben egyre költséghatékonyabb megoldások segítenek abban, hogy a felszabaduló források az egészségügy más területei felé áramoljanak. Márpedig azok a vállalkozások, melyek egy ilyen dinamikus piac igényeire kellő rugalmassággal tudnak reagálni, a nemzetközi színtéren is meg tudnak jelenni és akár hosszú távon is versenyképesek tudnak maradni - olvasható az SZTA blogján.