Magyar mérnököket vesz fel a Grundfos

Félszáznál több mérnök felvételét tervezi a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. Székesfehérváron, a dán cégcsoport negyedik magyarországi gyárában létrehozandó kutatás-fejlesztési központban.
Vajna Erzsébet, 2012. december 4. kedd, 10:01
Fotó: Napi.hu

A Sóstói Ipari Parkban több mint 9 milliárd forintos beruházással épülő új gyárnak kiemelkedő szerepet szán az anyacég a k+f, illetve új gyártástechnológiák kidolgozásában. Az összességében 25 ezer négyzetméteres létesítményben 4 ezer négyzetméteren önálló k+f központot hoznak létre. A Grundfos tatabányai gyárában öt évvel ezelőtt alakítottak meg egy innovációs csoportot, a magyar szakemberek eredményeit a cég üzemeiben világszerte hasznosítják.

A Grundfos negyedik magyarországi gyárának építését néhány hónapja kezdték meg Székesfehérváron zöldmezős beruházásként, a befejezés jövő év közepére várható. Egyedi igények kielégítésére, óriási szivattyúk gyártására rendezkednek itt be, többek között szennyvíz- és árvízvédelmi rendszerek, erőművek, gátak, víztározók részére készítenek majd ilyen berendezéseket.

HOZZÁSZÓLÁSOK