Magyar ötletek a nemzetközi innovációs versenyen döntőjében

Három magyar ötlet jutott döntőbe a Global Impact Competition elnevezésű nemzetközi innovációs versenyen, amelyet április 29-én rendeznek a budapesti Akvárium Klubban.
Inforádió, MTI, 2014. április 18. péntek, 22:02
Fotó: Stockfresh

A NASA és Google által alapított amerikai egyetem, a Singularity University április 29-én tartja a harmadik alkalommal meghirdetett regionális Global Impact Competition (GIC) döntőjét a Design Terminál társszervezésében.

A GIC rövid időn belül már a második jelentős technológiai fórum, amelyet szilícium-völgybeli alapítói a magyar fővárosba hoztak. Tavaly novemberben a Singularity University Budapesten tartotta mintegy 800 fős globális konferenciáját, a Singularity Summit Europe-ot.

A közép-kelet- és délkelet-európai innovációs verseny nevezői olyan projektekkel jelentkeztek, amelyek a technológia révén 3 éven belül pozitív hatással lehetnek milliónyi Közép-és Kelet-Európában élő ember életére. A rendezvényen az idei GIC legjobb 6 versenyzője mutatja be projektjét a Singularity University oktatóiból és a régió prominens vállalatainak vezetőiből álló zsűri előtt - adta hrül a Design Terminál.

A döntősök közül ketten nyernek ösztöndíjat a NASA Research Parkba, hogy részt vegyenek a Singularity University exkluzív képzésén, a nyári Graduate Studies Programban. A 60 ezer dollár összértékű díjakat kiosztó záróeseményen képviselteti magát a hazai startupközösség, az üzleti élet és az innovátorok köre. A verseny főtámogatója a GE Healthcare magyarországi szoftverfejlesztő központja.

HOZZÁSZÓLÁSOK