Magyar Takarék: erősödik az integráció, megújul a Takarékbank

A Takarékbank többségi tulajdonát elnyerő Magyar Takarék Zrt. vezetése kiemelt céljának tartja a szövetkezeti hitelintézeti integráció további erősítését, meggyőződésük, hogy a megújuló Takarékbank sikerrel veszi fel a versenyt a többi kereskedelmi bankkal, és idővel az ország vezető pénzügyi csoportjává válhat.
MTI, 2014. március 10. hétfő, 15:46
Fotó: Napi.hu

A Magyar Takarék Befektetési és Vagyongazdálkodási Zrt. hétfői, az MTI-nek eljuttatott közleményében azt írta, hogy március 10-én részvény adásvételi szerződést írt alá az MFB Magyar Befektetési Bank Zrt-vel és a Magyar Posta Zrt-vel a Magyar Takarékbank Zrt. 929 301 darab törzsrészvényének megvásárlásáról, a részvénycsomag a Takarékbank nagyságrendileg 54,8 százalékos tulajdonrészét képviseli.

Számos, ilyenkor szokásos előfeltétel teljesítésétől függően, a tranzakció zárására várhatóan 2014 első félévében kerül sor - teszik hozzá.

A társaság 2014. január végi közgyűlése döntött arról, hogy a Magyar Takarék tőkéjét 1 milliárd 8 millió forintra emelik fel, és hogy pályáznak a Takarékbank többségi részvényeire.

Miután az eladók sikeresnek minősítették a Magyar Takarék pályázatát, az elmúlt hetekben tárgyalások indultak a felek között a szerződéses feltételekről. Ezen tárgyalások lezárása és a szükséges döntések megszületése után került sor 2014. március 10-én a részvényekre vonatkozó adásvételi szerződés aláírására - írják.

A társaság célja a részvények megszerzésével az volt, hogy a Takarékbank többségi tulajdona ismét a szövetkezeti hitelintézetek kezébe kerüljön. A társaság alaptőkéjéből 254 millió forint nem köthető szövetkezeti hitelintézetekhez, tehát közel 75 százalékos tulajdonnal rendelkeznek a szövetkezeti hitelintézetek (mindösszesen 58 százalék) és a szövetkezeti hitelintézeti vezetők (mindösszesen 16,8 százalék) együttesen, így a tranzakció sikeres zárása esetén a szövetkezeti hitelintézetek és azok vezetőinek közvetlen és közvetett tulajdona a Takarékbank Zrt.-ben meghaladja majd a 85 százalékot - áll a közleményben.

A társaság kiemelt céljának tartja, hogy a Takarékbank többségi részvénycsomagjának megszerzését követően tovább erősítse az újonnan kialakított szövetkezeti hitelintézeti integrációt, és nyitott az együttműködésre az összes érintett szövetkezeti hitelintézettel függetlenül attól, hogy a társaságban rendelkeznek-e tulajdonnal vagy sem.

A Magyar Takarék tulajdonosainak meggyőződése, hogy az integráció megújítása nyomán a Takarékbank vezetésével közösen képesek lesznek egy olyan új, versenyképes, tisztán hazai bázisú pénzügyi szolgáltatóvá válni, amely sikerrel veszi fel a versenyt a többi kereskedelmi bankkal, és amely - kihasználva a vidéki Magyarországon eddig felhalmozott több évtizedes tapasztalatait - idővel az ország vezető pénzügyi csoportjává válik.

"Az elmúlt időszakban a társaságot, illetve annak egyes tulajdonosait ért igaztalan támadásokra a szektor egységének megőrzése érdekében a későbbiekben kívánunk reagálni, tekintettel arra, hogy a munkát tekintjük elsődlegesnek, mivel mindannyian elkötelezettek vagyunk egy széles alapokon nyugvó, az integráció összes szövetkezeti hitelintézetét magába foglaló, a részjegytulajdonosok érdekeit szolgáló csoport létrehozásában" - írta a cég.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

homerosz, 2014.03.10 16:29

ez a legjobb példa a szektás férgek TOLVAJLÁSÁRA!!!!!!!!!!! a magyar takaréknak nevezett féregcsoportosulás eltolvajlotta a magyar takarékszövetkezetek vagyonát!!!!! merthogy a magyar takarék nevezetű féreggyülekezet nem a magyar takarékszövetkezetek egészét képviseli, mindössze nagyon kis részük került be, akiket a tolvaj hazug szektás narancskomcsi rákosista csürhe összeválogatott...

persze mondhatjuk, hogy mindenki tudja, a szektás férgek, meg azok korcsai tolvajok, azok voltak, most is azok, és azok is lesznek... de ilyen szintű tolvajlásra a mnyp vagyon eltolvajlása előtt rákosiig kell visszamenni a magyar történelem csúfságait kutatva... genny egy társaság...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.03.10 15:53

Takarékbank sikerrel veszi fel a versenyt a többi kereskedelmi bankkal, és idővel az ország vezető pénzügyi csoportjává válhat....


..így igaz ....!!! gyerünk -gyerünk !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html