Magyar tulajdonba került a Praktiker

Lezárult a Praktiker Kft. eladása, miután a GVH jóváhagyta az ügyletet. A magyarországi Praktiker új többségi tulajdonosa a Wallis Asset Management Zrt., amelynek így a teljes kiskereskedelmi vállalat, az ingatlanok és a márkanév is a tulajdonába került.
Napi.hu, 2016. április 20. szerda, 15:43
Fotó: Napi.hu

Karl-Heinz Keth Praktiker Kft. jelenlegi ügyvezető igazgatója kisebbségi tulajdonosként továbbra is részt vesz a vállalat operatív irányításában.

A Praktiker korábbi, német tulajdonosának pénzügyi meggyengülése ellenére a magyarországi üzletek zavartalanul működtek éveken át, a cég nem tervezett kivonulást. A vállalat pénzügyi háttere a Wallis megjelenésével stabilabbá vált, ami a beszállítók és üzleti partnerek számára nagyobb biztonságot és kiszámíthatóságot teremt a jövőben. A magyarországi Praktiker tavalyi jó eredményei, a kiskereskedelmi piac elmúlt években végbement tisztulása és a felpörgő lakásépítési piac tartós növekedést vetít előre - értékel a társaság közleményében.

A befektető a magyarországi üzletmenetet továbbra is a Praktiker márkanéven viszi tovább. Mind a 19 barkácsáruház zavartalanul működik tovább. A Praktiker 1998 óta van jelen a magyar piacon, jelenleg mintegy 1200 embernek biztosít munkát országszerte.

Lezárult egy hosszú fejezet

A magyar Praktiker egykori német anyavállalata 2013 -ban fizetésképtelenséget jelentett, majd végleg kivonult a német piacról. A németországi tevékenység felszámolása nem volt kihatással a hazai láncra, mivel a külföldi leányvállalatok irányítása, az önálló Baumarkt Praktiker International GmbH működési körébe tartozott, amely nem volt érintett a csődeljárásban. Ennek a társaságnak a vezérigazgatója volt korábban Karl Heintz Keith - írta meg lapunk korábban.

A csődöt követően a Praktiker hat Németországon kívüli leányvállalatot értékesített. A magyarországi értékesítési folyamat azonban nehezebbnek bizonyult, mivel az áruházi ingatlanok bérbeadói részéről fenntartások voltak a Praktiker továbbértékesítése kapcsán.

A társaság körülbelül másfél éven át nem talált alkalmas vevőt, míg végül a hazai Praktiker áruházlánc eszközei 2016. január 18-án kerültek az új tulajdonoshoz, a Wallis-csoporthoz.

HOZZÁSZÓLÁSOK