Magyar tulajdonba került a szolnoki papírgyár

Teljesen magyar kézbe került a szolnoki papírgyár részvénypakettje, miután a részvények többségével már rendelkező Ferencz Gábor, a papírgyár hajdani igazgatósági elnöke májusban a kisebbségi részvénycsomagot is megvásárolta az utolsó tulajdonostól, a Mondi cégtől.
MTI-Eco, 2011. május 25. szerda, 08:26
Fotó:

Az új társaság vezérigazgatója, Ferencz Gábor tájékoztatása szerint a gépeket, így például a Finnországból vásárolt, 1985-ben telepített papírgyártó gépet, illetve egyéb berendezéseket értékesítették, a megmaradt irodákat, raktárakat, szerelőműhelyeket hasznosítva pedig egy 20 hektáros logisztikai-ipari parkot alakítottak ki.

Az elmúlt időszakban több logisztikával és termeléssel foglalkozó cég választotta telephelyéül a gyárat.

A Mondi szolnoki gyárában a termelést 2008. március közepén állították le, amit a irodai papírok piacának telítettségével indokoltak. A munkavállalóknak 2008 júniusában mondtak fel, miután az utolsó potenciális szakmai vevővel is eredménytelenül zárultak a tárgyalások.

A TOP50 című, Szolnok megye legjobb cégeit felsoroló kiadványban utoljára 2007-ben a Mondi Business Paper Hungary Zrt. a negyedik legjobb volt 26,2 milliárd forintos nettó árbevétele alapján.

A KIM céginformációs szolgálatának adatai alapján az AC-DC Logisztikai Park Zrt. 1 milliárd 207 millió forint jegyzett tőkével rendelkezik.

HOZZÁSZÓLÁSOK