Beauchamp a Pulitzer Center támogatásával Magyarországra utazott, hogy tanulmányozza a magyar belpolitikai helyzetet, amelyről mesélt a műsorban is. Sok Magyarországgal szemben megfogalmazott kritikát megfogalmazott: felemlegette, hogy a kormány a migrációs krízist deformáltan előadva épít magának támogatói bázist. Beszélt a hazai demokrácia - szerinte és más kritikusok szerint - leépülő állapotáról.

Utóbbira - az Index szemléje alapján - példát is hozott: azt mondta, hogy a magyar társadalmi és politikai intézmények struktúráját úgy alakították át, mintha egy hajót deszkánként cserélnének ki. Egy darabig az megmarad a régi hajónak, de egy pont után ez már egy új hajó lesz, amely szerinte ebben a hasonlatban egy autoriter rendszerhez vezetett Magyarországon.

De ha valaki olyan pályán játszik, ahová be-benéz a politika is, akkor óhatatlanul is találkozik a Fidesz erejével - idézik az újságírót, aki állítása szerint beszélt egy általa meg nem nevezett vállalkozóval. "Jól ment a cége, jól érezte magát. Aztán egy random kormányember felhívta, aki amúgy olyan területen volt, aminek semmi köze nem volt ahhoz, amit a cég csinált" - kezdte el a történetet.

Mondta a fickó a telefonban, hallom, hogy eladó a céged

- idézte a vállalkozót, akinek természetesen nem volt eladó a vállalkozása. A kormányember viszont nem hagyta annyiban, legközelebb már azt közölte, hogy megszervezett egy adásvételt egy gazdag, független, közel-keleti vevővel. A vállalkozó pedig rájött, hogy muszáj eladnia a társaságot, mert ha nem teszi, kiszorítják a piacáról, nem jut se pénzhez, se EU-s támogatáshoz. Így beadta a derekát, az országot pedig elhagyja, hogy a gyerekeinek ne egy olyan országban kelljen élnie, amit csapdába ejtett a Fidesz.

A kép forrása: Pixabay.