Magyar vezetőt nevezett ki a multi

Gauder Milán személyében magyar vezetőt nevezett ki a MasterCard a közel-keleti és afrikai régió termékfejlesztési vezetőjévé.
Napi.hu, 2014. november 3. hétfő, 11:55

Jelenlegi kinevezésének köszönhetően 2014 novemberétől karrierjét dubaji székhellyel folytatja. Új pozíciójában Gauder feladata lesz a cég marketing, tanácsadási, innovációs és termékfejlesztési területeinek irányítása, valamint tagja lesz a MasterCard régiós igazgatótanácsának.

Bár meglepő, de a fejlődés egyik leglátványosabb terepe éppen a Közel-Keleten és Afrikában van, az egyes országok egyedi és az Európában megszokottól teljesen eltérő adottságai miatt. Kenyában például jelenleg az ország GDP-jének harmadát fizetik ki mobilfizetéssel, Nigériában személyi igazolvánnyal kombinált bankkártya van forgalomban, míg Dél-Afrikában a szociális juttatásokat is bankkártyán kapják meg a jogosultak - mondta Gauder.

Európában a bankfiókok behálózzák az országokat, és a legtöbb embernek van bankszámlája is. Ám az 50 milliós Kongóban csupán 4000 bankszámlát tartanak nyílván, ugyanakkor a mobiltelefonok száma közel 40 millió.

A szakember 2005-ben a MasterCard budapesti irodájában kezdte karrierjét a kártyatársaságnál, ahol 2008-tól regionális vezetőként dolgozott. Majd 2013-ban a kártyatársaság európai központjában folytatta munkáját a modern fizetési technológiákért felelős vezetőként.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unortodox, 2014.11.03 11:58

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html