Magyarok olcsón varrták Harry herceg feleségének drága kabátját

Alulfizetett magyar munkások készítették Meghan Markle, Harry brit herceg feleségének 600 ezer forintba kerülő kabátját - derítette ki a Daily Mail. A hírt a 24.hu közölte.
Domokos Erika, 2019. november 16. szombat, 11:28
Fotó: MTI/AP - Matt Dunham

Meghan Markle sussexi hercegné nemrég egy állami ünnepségen viselt kabátja 1545 fontba, azaz nagyjából hatszázezer forintba került. A brit Daily Mail lap szerint a fekete szövetkabátot magyar munkások készítették a Beriv berettyóújfalui gyárában nagyjából 2,6 fontos, azaz mintegy ezer forintos órabérben, és előállításai költsége nagyjából a negyede lehet a bolti árnak - írta a 24.hu.

A gyapjúkabátot Sir Paul McCartney lánya, Stella McCartney által tervezte.

A Daily Mail beszélt a Beriv gyárának igazgatójával, Matolcsi Imrével, aki elmondta, hogy a borsos árú kabát ez év januárjában készült százötven másik ugyanolyannal, és McCartney őszi kollekciójának darabjaival együtt. A gyár munkásai a minimálbér felett, nagyjából kétszázezer forintot keresnek.

A brit lap a dolgozókat is megszólaltatta, ők bár a minimálbér felett keresnek, de nehezen boldogulnak. A munkások nem keresnek annyit, hogy elég legyen ételre és fűtésre, és a család, a barátok segítségére szorulnak. Ha pedig nem teljesítik a normát, még ennyit sem keresnek, márpedig a McCartney-féle megrendelés napi ötven darabos normájának jó, ha a felét hozni tudták. Magyarország ezen régiójában örülnek, ha munkájuk van. A gyárban nincsen szakszervezet.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mekelekke, 2019.11.17 10:27

Fogadjunk, hogy még senki sem (még újságíró sem) osztotta el a nettó 200 ezre forintot havi fizetést az 1000 fontos órabérrel. Mert akkor kiderült volna, hogy ehhez a "szép" fizetéshez naponta 10 órát kell dolgoznia a magyarországi rabszolgáknak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html