Magyarország jóban-rosszban kitart az Audi mellett

A jövőbeli együttműködésről tárgyalt csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök és Peter Kössler, az Audi Hungaria Motor Kft. új ügyvezető igazgatója, akit a kormányfő arra kért: a jövőben az Audi fejlesztésénél kellő súllyal képviselje Magyarországot a konszernen belül.
MTI, 2015. december 10. csütörtök, 11:32
Fotó: Napi.hu

Magyarország jóban-rosszban kiáll és kitart az Audi mellett - mondta Orbán a tanácskozás után az állami tévében.

Az Audi 11 ezer embernek - a beszállítókkal együtt 20 ezernek - ad munkát, a magyar nemzetgazdaság szempontjából pedig nagy termelési értéket előállító gyárról van szó. A gyár legnagyobb értékét a magyar munkások testesítik meg, akik az elmúlt években az Audi Hungariát nemzetközileg is példátlanul sikeressé tették.

Egyúttal megköszönte a cég társadalmi szerepvállalását, jelezve, hogy az Audi óvodát, iskolát tart fenn, és erősen támogatja a győri Széchenyi István Egyetemet. Ez egy sikeres együttműködési forma, így képzeljük el a nyugati tőke magyarországi jelenlétét és beilleszkedését a magyar nemzetgazdaságba - mondta a politikus.

Az Audi Hungaria meghatározó része az Audi konszernnek, ma már elképzelhetetlen nélküle a vállalatcsoport - mondta Peter Kössler. Az október 1-je óta hivatalba lévő ügyvezető igazgató megköszönte a kormány támogatását, amelyet a cég beruházásaihoz nyújt, és amelyek révén korszerűsítéseket hajthatnak végre, új munkahelyeket teremthetnek.

Az Audi Hungaria sikeres évet zárhat, a cég 11500 munkahelye biztonságban van, és kedvezőek a kilátások.

HOZZÁSZÓLÁSOK