Magyarországra telepíti kapacitásait a Bosch

Csütörtökön lesz az utolsó munkanap a Bosch húsz éve működő walesi járműalkatrész-üzemében, ahonnan Magyarországra telepíti a gyártást a német ipari csoport - számolt be kedden a BBC a honlapján.
MTI-Eco, 2011. június 28. kedd, 12:17
Fotó:

A németországi központú cég - a világ legnagyobb autóipari beszállítója - 2010 januárjában döntött arról az áttelepítésről, ami a korábbi tervek szerint várhatóan idén fejeződik be. A német vállalat mintegy 900 alkalmazottat foglalkoztatott a walesi főváros, Cardiff közelében működő gyárában, de ebből már alig 500-an maradtak. A gyárat októberben a gloucestershirei Renishaw cég veszi át.

A Bosch szerint a walesi üzemben előállított generátor-részegységek értékesítése jelentősen csökkent a válság miatt, és a jelenlegi piaci környezetben jelentősen megnőtt az autóipari szektorra nehezedő költségcsökkentési nyomás. A magyarországi munkaköltségek a walesieknek kétharmadát teszik ki a BBC beszámolója szerint. A Bosch csoport Magyarországon miskolci, budapesti, egri, hatvani telephelyein közel 7.000 embert foglalkoztat.

A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára Magyarország második legnagyobb külföldi ipari munkaadója fejlődött ki. Jelenleg 12 vállalat gyártja és forgalmazza a Bosch-termékeket a magyar piacon.

HOZZÁSZÓLÁSOK