Magyarrá válhat a Hankook-menedzsment

Decemberben újabb lendületet vesz a Hankook gumiabroncs-gyártása Magyarországon.
Diószegi József, 2010. június 23. szerda, 14:13
Fotó:

Jó ütemben halad a Rácalmáson a Hankoook-gyár második ütemének építése, amit a tervek szerint ez év decemberében adnak át, s a részleg teljes kapacitását 2011 augusztusában érik el - mondta az építkezés mai bemutatóján Roy Katalin, a Hankook Tire Magyarország kommunikációs menedzsere.

A gyár teljes kapacitása megduplázódik a beruházás végeztével, így napi 30 ezer abroncs készül majd az üzemben, de az is elképzelhető, hogy napi 34 ezer darab fut le majd a szalagról.

A beruházás értéke a jövő év közepére eléri az 550 millió eurót.

A tájékoztatón az is elhangzott, hogy már megkezdték a második üzemrész munkatársainak toborzását, aminek eredményeként jelenleg 1400-an dolgoznak a gyárban - az első ütemben felépült üzemben 1200 főt foglalkoztatnak - s közülük 36 a dél-koreai.

A menedzsment tagjai között egyelőre nincs magyar, de a középvezetői körben foglalkoztatottak közül mintegy 30 a hazai szakember, kettő pedig koreai. Korábban az ázsiaiak voltak túlsúlyban, de az mára megváltozott, s a tervek szerint ebből a középvezetői rétegből kerülhet ki később a cég magyar menedzsmentje - lapunknak érdeklődésére Roy Katalin.

HOZZÁSZÓLÁSOK