Majd' 5 milliárd forintot fektetnek be a balatoni reptéren

A Central European Aviation Claster (CEAC) norvég befektetési csoport, 4,8 milliárd forintot fektet be egy nemzetközi pilóta iskola felállításába, a Hévíz-Balaton Airport területén. Mindehhez egy új operatív igazgatót is kijelöltek - derül ki a cég közleményéből.
Szabó Dániel, 2019. június 25. kedd, 11:12
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Firbás Györgyöt nevezte ki a CEAC új, operatív szakmai vezetőnek, a hírt a Külgazdasági és Külügyminisztérium kooperációjával közösen szervezett V4 Logisztikai Fórumon jelentették be. A szakember, közvetlenül a klaszter vezetője, a norvég üzletember és befektető Stig Eyde irányítása alatt végzi majd munkáját.

Kiemelt feladata lesz a norvég befektetések magyarországi munkafolyamatainak a felügyelete lesz, melynek első fecskéje egy nemzetközi pilóta iskola megalapítása a Norwegian Pilot Flight Academy partnerségével, a Hévíz-Balaton Airport területén. A 4,8 milliárd forint értékű projekt még idén novemberben elindul. A befektetés magába foglalja a szükséges eszközök, repülőgépek, repülőgép-szimulátorok beszerzését, valamint hangárépületek, irodák, osztálytermek és hallgatói szállások kialakítását. A CEAC a pilóta iskola mellett további befektetéseket tervez a térségben - áll a közleményben.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK