Makón döner-gyár épül

A török tulajdonban levő Duna Döner Kft. makói élelmiszer-feldolgozó gyárában jövő májusban indulhat meg a döner- és gyrosgyártás, a beruházás már huszonöt százalékos készültségnél tart.
NAPI, 2009. szeptember 22. kedd, 16:03
Fotó:

A török vállalkozás az első, amelyet az épülő autópálya vonzott a településre - mondta Buzás Péter polgármester.

A város és a kft. még 2008 május végén írta alá azt a szerződést, amely alapján a török befektető 1,4 hektár területet vett a makói ipari parkban. A 850 millió forintos beruházás során a 2000 négyzetméteres gyárcsarnokban korszerű daraboló és kebab-gyártó üzemet hoznak létre. A projekt 400 milliós uniós támogatással valósul meg, a többit a cég önerejéből biztosítja.

A cég vállalta, hogy az első szakaszban 60 - még idén 30, jövőre pedig újabb 30 - munkavállalót alkalmaz, végül pedig száz főre emeli számukat. A város a dolgozók alkalmazásáért 500 ezer forint támogatást ad a cégnek emberenként.

A tervek szerint a munkaerő mellett az alapanyagot is Magyarországról szerzik be, később szeretnék a marhahúst és a szárnyast is helybeli tenyésztőktől vásárolni. A gyár elsősorban nyugat-európai piacra termel majd, török vendéglőknek szállít - írta az MTI-Eco.

HOZZÁSZÓLÁSOK