Többek között Simor Andrást, Borisz Abramovicsot és Leonov Pétert is meghallgatná a Malév és a Budapest Airport privatizációját vizsgáló parlamenti bizottság mai ülésén. Simor András az MTI információja szerint részt veszt az ülésen, Borisz Abramovics az iho.hu értesülése szerint viszont csak levélben tájékoztatja a bizottságot.

A napirendi javaslat szerint az eseti bizottság meghallgatná Simor Andrást mint a Deloitte Magyarország Kft. volt elnök-vezérigazgatóját, valamint Burai-Kovács Jánost, a Burai-Kovács Ügyvédi Iroda tulajdonosát, Jakab Ágostont, az American Apraisel vagyonértékelést végző cég képviselőjét, Leonov Pétert, az AirBridge - Malév Zrt. tulajdonosát és Borisz Abramovicsot, az AirBridge Zrt. tulajdonosát. A Malév három privatizációs kísérlete során a Deloitte volt az ÁPV Zrt. tanácsadója, amelynek vezérigazgatója akkor Simor András jelenlegi jegybankelnök volt.

Az iho.hu közlekedési szakportál információja szerint Borisz Abramovics a bizottság elnökének címzett levelében azt írja, hogy egykori Malév-vezetőként fontosnak tartja, hogy a légitársaság csődjéhez vezető út állomásait, a vizsgált időszak intézkedéseit, a felelősség kérdéskörét "megnyugtatóan tisztázni tudják". Ez "elengedhetetlen" ahhoz, hogy "kik, mennyit tettek a magyar légitársaság felvirágoztatásáért, később csődjének elkerüléséért - vagy épp ennek ellenkezőjét." - idéz Abramovics leveléből az iho.hu. Abramovics nemzetközi üzleti érdekeltségeivel kapcsolatos elfoglaltságaira hivatkozva nem kíván részt venni a meghallgatáson, de írásban válaszol a feltett kérdésekre.

A bizottság eddig a privatizációs szervezet korábbi vezetőit, a Malév egykori vezérigazgatóját, Gönci Jánost, valamint a Malév privatizálására létrejött projektcég, az AirBridge Zrt. alapító tulajdonosát hallgatta meg.