Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vasárnaptól a VT-Arriva Kft. üzemeltetésében húsz új MAN Lion's City A21 típusú szóló autóbusz áll forgalomba. Ezek a dél-budai térségben, XI. és XXII. kerületi vonalakon kezdik meg az utasok szállítását - olvasható a BKK közleményében.

Az új autóbuszok EURO 6-os motorral működnek, megfelelnek a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak. A járművek klimatizáltak és alacsonypadlósak, kihajtható rámpájuk van, ezért könnyen használhatják az idősebb utasok, a babakocsival közlekedők és a mozgásukban korlátozottak.

A buszokon nagyméretű utastájékoztató monitorok segítik a tájékozódást és az utasok biztonságérzetét növelő fedélzeti kamerarendszer működik bennük.

A fővárosban közlekedők egészségének védelme fontos szempont, ezért a járművek belső terét nanotechnológiás eljárással kezelték, ez megakadályozza, hogy a vírus megtapadjon a különböző felületeken - írta a BKK.

Novemberben négy új CAF villamos állt forgalomba Budapesten a 17-es és a 19-es vonalon. Ennek köszönhetően már nyolc korszerű, alacsonypadlós villamos közlekedik, és jövő tavaszig a fennmaradó 18 szerelvényt is átadják az utazóközönségnek. A fővárosi fejlesztések nem állnak le, további lépések is várhatók a járműállomány fiatalítása és a szolgáltatási színvonal növelése érdekében - közölte a fővárosi közlekedési központ.