Már a kisgyerekek is lakásra gyűjtenek

A szülők egyre korábban és tudatosabban készülnek a következő generáció otthonteremtésére, ezt jelzi, hogy évről évre növekszik a 14 év alatti kedvezményezettek száma Fundamenta lakás-takarékpénztárnál - adta hírül a cég.
Domokos László, 2017. november 24. péntek, 11:34
Fotó: Napi.hu

Az utóbbi három évben egyre több szülő gondolta úgy, hogy nemcsak felelősségteljes, hanem kifizetődő is, ha gyermeke lakására időben elkezd takarékoskodni - derül ki a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. családi pénzügyi tudatosságot vizsgáló elemzéséből. A lakás-takarékpénztár adatai alapján ügyfeleik 2014 vége óta több mint 250 milliárd forint értékben indítottak 14 év alatti gyerekeiknek lakáscélú megtakarítást.

Egyre többen készülnek fel időben gyermekük otthonteremtésére: a FundiMini gyerekszámla 2014. októberi bevezetését megelőző időszakhoz képest az idei év azonos időszakában több mint kétszeresére nőtt a 14 év alattiakra kötött szerződések összege.

Az előtakarékoskodási kedv növekedése mögött vélhetően az áll, hogy a fiatal felnőtteknek egyre nagyobb kihívás az első saját lakás megszerzése. A lakás-takarékpénztár kutatása szerint a huszonévesek több mint fele, a harmincasoknak csaknem egyharmada élvezi a mamahotel vendégszeretetét, az elköltözésben pedig számítanak a család segítségére, ezért kezdenek a szülők egyre korábban félretenni gyermekeik jövőjére.

Címlapkép forrása: Földi D. Attila / Napi Gazdaság

HOZZÁSZÓLÁSOK