Az a 25 millió forintos adósság, amely miatt a Raiffeisen Bank végrehajtást kért a neves borász-üzletember ingatlanjaira, régebben zsebpénz volt Szeremleynek: vagyonát 19 milliárd forintra becsülték még három-négy évvel ezelőtt is, amellyel hosszú időn keresztül a leggazdagabb 30 magyar üzletember közé tartozott - írta a lap.

Mostanra azonban teljesen tönkrement, a jelzálog mellett adóhátraléka is van, illetve magánszemélyek is több millió forintot keresnek rajta.

Svájci frank alapú hitelem volt, megugrottak a törlesztők, egyéb ügyeim sem sikerültek, így most árverezik a házam - mondta Szeremley a Blikknek.

A volt milliárdos 174 négyzetméteres házának a kikiáltási ára 31,6 millió forint. A háza melletti két szőlőt egymillió, illetve másfél millió forintért lehet megszerezni. Bár már több mint tíz napja lehet licitálni a végrehajtói kamara honlapján, eddig egyetlen ajánlat sem érkezett az ingatlanokra, igaz, csak április elején zárják a licitet - olvasható a lapban.

Szeremley becsült vagyona 2009-ben még 21,5 milliárd forint volt, ami 2014-re - a Napi.hu gondozásában megjelenő A 100 leggazdagabb magyar című kiadvány szerint - 7,6 milliárd forintra csökkent, de 2015-ben már nem fért fel a száz leggazdagabb magyar listájára.