Molnár Csaba sajtótájékoztatóján elmondta: írásbeli kérdéssel fordult a kormányfőhöz, arról érdeklődve, igaz-e az értesülésük, és ha igen, a kormány válaszol-e az unió legfőbb javaslattevő-végrehajtó testületének megkeresésére. Orbán Viktor helyett Németh Lászlóné fejlesztési miniszter felelt, az említett kérdésekre azonban nem adott választ.

A DK alelnöke ebből azt a következtetést vonta le, az Európai Bizottság valóban gyanúsnak találja, hogy a Simicska Lajos egykori adóhivatali elnök tulajdonában álló építőipari vállalkozás közbeszerzések - köztük nagyrészt uniós pénzből finanszírozott megbízások - sorát nyeri el. Szerinte ellenkező esetben a kormány semmitmondó válasz helyett egyértelműen cáfolta volna értesülésüket.

A politikus - emlékeztetve arra, hogy korábban a DK fordult az unió csalás elleni hivatalához a Közgép állami megbízásai miatt - most elmondta: ismét felteszik a kérdést a miniszterelnöknek, és továbbra is választ várnak arra, hogy kért-e az Európai Bizottság tájékoztatást a kormánytól a Közgép szerződéseiről, pontosabban arról, hogy miért nyer el egyetlen cég ennyi megbízást.

Molnár Csaba arra is újból rákérdez, helytálló-e az a brüsszeli forrásból származó információjuk, hogy az EU/IMF-tárgyalások megkezdését is hátráltathatja "a közbeszerzések esetében fölmerült korrupciógyanú".