Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A legkeresettebb bűnözők közé került az Interpol körözési listáján a Kun-Mediátor Kft. ügyvezetője, Dobrai Sándorné - írja az Origo. A karcagi nő ellen, akit a pórul járt betétesek csak Marcsikaként ismertek, sikkasztás miatt adtak ki nemzetközi körözést. A lapnak nyilatkozó karcagiak szerint egzotikus országokban - Mexikóban vagy Ausztráliában - bujkálhat Marcsika. Az sem egyértelmű, hogy a menekülőben lévő asszony kivel utazott külföldre.

Forrás: http://www.interpol.int/notice/search/wanted/2015-25667

A karcagi utazási iroda, illetve annak tulajdonosa nagyobb összegben, kamatfizetés ígéretével pénzkölcsönt vett fel, ami jogilag betétgyűjtésnek minősül - mondta a múlt héten az MTI-nek Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti alelnöke. Betétgyűjtésre kizárólag hitelintézeteknek, azaz bankoknak, takarékszövetkezeteknek, lakástakarék-pénztáraknak vagy saját tagjaik körében hitelszövetkezeteknek van joguk, befektetési szolgáltatási tevékenységet is csak jegybanki engedéllyel lehet végezni. A karcagi cégnek nem volt ilyen engedélye.

Windisch László szerint jelenleg mintegy 700 károsultról és néhány milliárd forint kárról van információ, és a sajtóban megjelent 20 milliárdos nagyságrend erősen túlzó lehet.