Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tízszázalékos növekedéssel várhatóan 530 milliárd forint feletti árbevételt ér el az idén a Szerencsejáték Zrt., az adózott eredmény pedig átlépheti a 25 milliárdot - mondta a Világgazdaságnak Czepek Gábor, a társaság vezérigazgatója. Ezzel együtt a szerencsejátékot terhelő speciális adók mértéke is feljebb kúszik, az előző évi 64 milliárd után 68 milliárd forint megfizetése várható a tulajdonos (magyar állam) részére. Az idén az összes játékkategória árbevétele túlteljesíti a tavalyit.

Czepek Gábor szerint folytatódott a sorsjegyforgalom ütemes menetelése, a sportfogadásban is kiugróan eredményes időszakot tudhat maga mögött a vállalat, a sorsolásos játékok értékesítése a tavalyinál 8 százalékkal nagyobb árbevételt hozott. "Üzleti stratégiánkat az aktuális gazdasági trendekhez kellett igazítanunk, a gazdasági válságban követett óvatos üzleti tervezést a kedvező piaci környezetben a reális kockázatvállalást is tűrő működési modell válthatja fel. Stratégiánk a 2030-ig terjedő időszakra vonatkozik, fontos feladat, hogy a szerencsejáték-piacban rejlő eredményességi lehetőségeket kiaknázzuk" - fogalmazott a szerencsecég vezérigazgatója.

Tavaly december óta van új vezérigazgatója az állami társaságnak, Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Czepek Gábort nevezte ki a társaság élére. Kinevezése előtt állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkárként dolgozott. Korábban a GYSEV Zrt. alelnöki és a Rába Nyrt. felügyelőbizottságának elnöki tisztségét is ellátta.

Az állami szerencsejáték-szervező vállalat az előző évi 437 milliárd forintról 2018-ban 491 milliárd forintra növelte nettó árbevételét, az adózott eredménye pedig 18,8 milliárdról 21,6 milliárd forintra nőtt. A fogadók nyereményeire is többet fizettek ki tavaly, mintegy 331 milliárd forintot, ami 41 milliárddal több a 2017-ben kifizetett összegnél.