Már első nap kasszasiker A két torony

Az első résznél jobb nézettségi adatokat produkál Magyarországon mind A gyűrűk ura, mind a Harry Potter folytatása. A két toronyra csütörtöki, első vetítési napján 32 ezren voltak kíváncsiak, s bár A titkok kamrája a premierrel nem szárnyalta túl A bölcsek kövének elsőnapi nézettségét, a filmet máris többen látták, mint az első epizódot.
Domokos László, 2003. január 13. hétfő, 08:16
Fotó:

A csütörtöki első vetítési nap alapján kasszasikernek ígérkezik A gyűrűk ura - A két torony. Már a premier napján 32 ezren nézték meg a háromórás filmeposzt a magyar mozikban; az első részt, A gyűrű szövetségét 26 ezren látták az első nap. Ez akkor 20,17 millió forint bevételt jelentett, míg A két torony 25,45 millió forinttal büszkélkedhet - mondták lapunknak a filmeket forgalmazó InterComnál.
Nem kezdett ilyen jól a Harry Potter és A titkok kamrája. A premier alkalmával, vagyis december 5-én 15 ezren voltak kíváncsiak A filmre, amelynek első részét, a bölcsek kövét 21 ezren nézték meg az első vetítési napon.

Az első epizód egy nap alatt 16,12 millió forintot, míg A titkok kamrája 11,85 millió forint bevételt hozott.
A gyengébb kezdés után azonban gyorsan magára talált a Harry Potter második része. Az országos adatok szerint A titkok kamráját január 9-ig 531 ezren látták s 431,88 millió forint bevételt hozott. Ezek az adatok már most felülmúlják A bölcsek kövét, amelyre 429 ezren váltottak jegyet, 358,65 millió forint bevételt hozva. A Harry Potterre azonban várhatóan idén is kevesebben lesznek kíváncsiak, mint A gyűrűk urára. Az első részt, A gyűrű szövetségét tavaly 804 ezren látták, s a film 582 millió forint bevételt hozott Magyarországon.

Folytatás a NAPI Gazdaságban

HOZZÁSZÓLÁSOK