Már foglalják a Szeviép-vezérek vagyonát?

Bűnvádi eljárás folyik a Szeviép-ügyben: az egykori építőipari cég 11 milliárdos tartozást halmozott fel több száz partnerével szemben, már foglalják a magánvagyont is - írta a SZEGEDma.hu.
Napi.hu, 2013. október 8. kedd, 10:28
Fotó: Napi.hu

A SZEGEDma.hu információ szerint a felszámolás alatt lévő Szeviép Zrt. ellen bűnvádi eljárás folyik, és már az egykori cégvezérek vagyontárgyai közül is többet lefoglaltak. A NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága arról tájékoztatta a portált, hogy csődbűncselekmény gyanúja miatt folytatnak nyomozást a Szeviép tevékenységével kapcsolatban. A nyomozóhatóság a keletkezett kár megtérülése érdekében vagyontárgyakat foglalt le. Egyéb tájákoztatást az ügyben a nyomozás érdekei miatt jelenleg nem adhatnak.

Temesvári Zoltán, a károsult vállalkozók jogi képviselője szerint nem valószínű, hogy az alvállalkozói tartozásokat bárki is kifizeti. A jogi képviselő a felszámolási eljárással kapcsolatban is tett a bíróságon észrevételt, aminek az elbírálása még folyamatban van.

A Szeviép Zrt. 2010 tavaszán kért maga ellen csődvédelmet, mikor a 30 milliárdos szegedi elektromos tömegközlekedés-fejlesztési nagyprojekt egyik fővállalkozója volt.

Az 1,1 milliárd forintos jegyzett tőkéjű Szeviép az ország déli felének legjelentősebb építőipari cége volt. Konzorciumi tagként részt vettek az M43-as autópálya építésében és a szegedi 1. számú villamosvonal felújításában is. A felszámolási eljárás kezdetekor a cég 379 partnerének tartozott 10,9 milliárd forinttal - írta korábban a Napi Gazdaság.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

BOVLI, 2013.11.21 18:20

A NEVEKET NAGYON HIÁNYOLOM !HOGY LEHET AZ HOGY MÁS CÉGNÉL VEZETŐKÉNT FOLYTATJA A SIKKASZTÁST ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html