A SZEGEDma.hu információ szerint a felszámolás alatt lévő Szeviép Zrt. ellen bűnvádi eljárás folyik, és már az egykori cégvezérek vagyontárgyai közül is többet lefoglaltak. A NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága arról tájékoztatta a portált, hogy csődbűncselekmény gyanúja miatt folytatnak nyomozást a Szeviép tevékenységével kapcsolatban. A nyomozóhatóság a keletkezett kár megtérülése érdekében vagyontárgyakat foglalt le. Egyéb tájákoztatást az ügyben a nyomozás érdekei miatt jelenleg nem adhatnak.

Temesvári Zoltán, a károsult vállalkozók jogi képviselője szerint nem valószínű, hogy az alvállalkozói tartozásokat bárki is kifizeti. A jogi képviselő a felszámolási eljárással kapcsolatban is tett a bíróságon észrevételt, aminek az elbírálása még folyamatban van.

A Szeviép Zrt. 2010 tavaszán kért maga ellen csődvédelmet, mikor a 30 milliárdos szegedi elektromos tömegközlekedés-fejlesztési nagyprojekt egyik fővállalkozója volt.

Az 1,1 milliárd forintos jegyzett tőkéjű Szeviép az ország déli felének legjelentősebb építőipari cége volt. Konzorciumi tagként részt vettek az M43-as autópálya építésében és a szegedi 1. számú villamosvonal felújításában is. A felszámolási eljárás kezdetekor a cég 379 partnerének tartozott 10,9 milliárd forinttal - írta korábban a Napi Gazdaság.