Már hatmilliárdot költöttek Matolcsy ingyenhitelének hirdetésére

Az MNB-hez köthető a teljes magyar reklámköltés három százaléka, mivel az nhp reklámozására már csaknem hatmilliárd ment.
Napi.hu, 2015. május 12. kedd, 09:59
Fotó: Napi.hu

A jegybank adatai szerint az idén január 31-ig lefoglalt felületek és adatok alapján az MNB 5,77 milliárd forintot költött médiamegjelenésre - írta a Magyar Nemzet.

Ezt az összeget a központi bank kizárólag a növekedési hitelprogram (nhp) megismertetésére fordította az elmúlt egy évben.

A hitelprogram népszerűsítésére a jegybank még tavaly, nyilvános, a feladattal és a hasonló nemzetközi pályázatokkal arányos kommunikációs tendert bonyolított le, amelynek nyertese az I.M.G. Inter Media Group Kft. lett.

Az akkori bejelentés szerint a program pénzügyi keretének legfeljebb 0,3 százalékát kitevő összeg költhető a program megismertetésére, miközben más, hasonló jellegű kereskedelmi banki hitelprogramokat és uniós programokat megvizsgálva megállapítható, hogy a programok pénzügyi keretének 0,5-1 százalékát fordítják tájékoztatásra, illetve kommunikációra - írta akkor az MNB.

A programban az MT döntése szerint 2000 milliárd forintos hitelkeret áll rendelkezésre az első szakaszban jóváhagyott 750 milliárd forinton felül, így a 0,3 százalék 6 milliárd forintnak felel meg. A szerződés 2014. december 31-ig  vagy a keretösszeg teljes kimerüléséig szólt.

Kérdés, hogy a jegybank kiír-e újabb kommunikációs tendert, mivel a keret lassan elfogy, valamint az MNB korábbi bejelentése szerint az nhp eddigi tapasztalatai alapján a program sikeres érdekében a kkv-k széles körű és részletes tájékoztatására van szükség - írta a Magyar Nemzet.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

nemhiszem, 2015.05.12 10:54

@bogyu: lesz itt gazdasági hatás ha kamatemelésre kényszerülnek, bűdületes buktákat fognak benyelni. Nem beszélve az állami kezességvállalásról. Nem lepődnék meg ha ezen keresztül pumpálnák a haverokat majd ők mossák kezeiket a törlesztéskor... Kicsibe a Töröcskey féle bankban már megcsinálták.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

bogyu, 2015.05.12 10:22

Az ember kezdi lassan azt hinni, ez a hitelcsomag is csak a reklám kedvéért van, valós gazdasági hatása nem túl sok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html