Már külföldre tekint a Gyulai Hús

Az újraindított gyulai húsüzem az angol, orosz és cseh piacra is szállítana termékeiből.
MTI, 2013. február 19. kedd, 18:11
Fotó: Napi.hu

Példaértékű összefogás eredményeként ismét kaphatók az élelmiszerboltokban a gyulai hústermékek - közölte a Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatóján. A gyulai húsüzemben a hónap elején indult újra a termelés, a 100 százalékban önkormányzati tulajdonú Gyulahús Kft. nemcsak a tradicionális hústermékeket állítja elő újra, hanem sikerült csaknem 300 ember munkahelyét is megmenteni a termelés újraindításával.

Gyula polgármestere, Görgényi Ernő (Fidesz) elmondta, nemcsak a magyar piacot kívánják a gyulai hústermékekkel ellátni, hanem a külföldi megrendelőket is. Jelezte: a kft. várhatóan szállít majd az angol, az orosz és a cseh piacra is, amit már szerződések is alátámasztanak.

Idén mintegy 5,3 milliárd forint árbevételre számítanak, áruik mintegy 80 százalékát belföldön, 20 százalékát pedig külföldön kívánják értékesíteni - mondta Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezetője az MTI-nek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2013.02.19 21:53

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html