Már megint drágulnak az üzemanyagok

Húsvéthétfő miatt a MOL egy nappal később, kedden döntött az üzemanyagár-változásról. A döntés értelmében az olajtársaság a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi listaárát is bruttó 3 forinttal emeli - tudta meg a Portfolio.hu. Mindez azt jelenti, hogy a MOL a benzin literjét bruttó 399,6, a gázolajét pedig bruttó 403,6 forintért adja majd a kiskereskedőknek.
portfolio.hu, 2014. április 22. kedd, 14:17
Fotó: Reuters

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (3 Ft-os benzin- és gázolajár emelkedés) szembesülnek majd csütörtöktől az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 420-421 forintos, a gázolajat pedig 425-426 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd.

Az egy évvel ezelőtti szintekhez képest a benzin literjét 18, míg a gázolajét 13 forinttal drágábban vásárolhatjuk meg, ami előbbi esetében 4,5, míg utóbbinál 3,2 százalékos drágulást jelent.

A benzin és a gázolaj árának emelkedése egyrészt az orosz-ukrán konfliktus miatt emelkedő dolláros jegyzésárak növekedésével, másrészt a forint dollárral szembeni gyengülésével indokolható.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2014.04.22 14:40

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html