BUX
38240

Már Nápolyba is utazhatunk Ferihegyről

Hat új légitársaságot és öt új célállomást kínál az idei nyárra a Budapest Airport - álla a társaság közleményében.

NAPI Online, 2006. április 4. kedd, 13:04

Hat új légitársasággal, öt új célállomással és több mint 40 járatbővítéssel gazdagodik a ferihegyi repülőtér kínálata az idei "légiközlekedési" nyártól. Ezzel 51-re nő a budapesti repülőtérről közlekedő menetrendszerinti és 10-re a charter légitársaságok száma, és immár 98 célállomás érhető el a magyar fővárosból közvetlenül.

Erősödik a budapesti repülőtér balti kapcsolata, miután április 4-én indul a skandináv diszkont légitársaság, az Air Baltic Vilnius-i járata, és május 1-én startol a Blue1 Helsinki - Budapest járata.

Április közepén a SkyEurope közvetlen összeköttetést teremt Nápoly és a magyar főváros között. A járat érdekessége, hogy mindkét repülőtér tulajdonosa a brit BAA.

A Delta Airlines május 9-én indítja Budapest New-York járatát.

Várhatóan három új charter légitársaság kezdi meg működését Ferihegyen: az Atlantic Airlines a Lego gyár központjába, a dán Billund-ba repül, a Sunexpress a törökországi Antalya-ba indít járatot, a Condor pedig új müncheni útat kínál. Utóbbinak nagy hasznát vehetik a nyári németországi vb-re látogatók.

A Budapest Airport nyári menetrendjében több légitársaság újabb, általuk még nem repült állomásokat is kínál, nagyobb választási lehetőséget kínálva az utasoknak. A SkyEurope Nápoly mellett immár Bolognát, Burgászt, Thesszalonikit is ajánlja. Utóbbi útvonalakon erős verseny alakulhat ki. A dán Sterling pedig Koppenhága után immár Helsinkire és Stockholmra is rárepül. Számos légitársaság sűríti már meglévő járatait: a Swissair a korábbi 14-ről 21-re emelte a Zürichbe közlekedő heti járatainak számát, a Malév pedig újabb ezúttal a Gatwick-i reptérre közlekedő londoni járatokat indít be.

"Örülünk annak, hogy még több utazási választási lehetőség nyílt Ferihegyről. Az új utak újabb turistákat és üzleti kapcsolatokat hozhatnak Magyarországra, és a Magyarországról utazók számára is jobban kinyílik a világ. A továbbiakban is együtt fogunk működni légitársaságokkal, a turisztikai hatóságokkal, és fel fogjuk használni a BAA járatfejlesztési tapasztalatait és kapcsolatait annak érdekében, hogy még több légitársaságot, járatot és még több utast hozzunk Budapestre" - mondta Chris Woodruff, a BA Zrt. vezérigazgatója.