Már nem a magyar cégek jelentik a legnagyobb kockázatot

A magyar cégek több mint fele továbbra is kimondottan, vagy közepes mértékben kockázatos üzleti partnernek számít a Coface hitelbiztosító szerint, ez az arány tartósan magasabb a régiós átlagnál.
MTI-Eco, 2010. szeptember 28. kedd, 17:06
Fotó:

Bár a hazai kockázatos vállalatok aránya a tavalyi évhez képest 50,33-ról 51,53 százalékra nőtt, már nem Magyarország vezeti a régiós rangsort, a listán Románia és Szlovákia is megelőzi. A Coface közleménye szerint a közép-kelet-európai kockázatos cégek aránya összességében nem változott, az egyes országokban azonban némi elmozdulás mutatkozik. A szakértők úgy látják, bár a válság nagy részén túl vagyunk, az elkövetkező év is jelentős kockázatot hordoz a szállítói hitelezés szempontjából.

A Coface a céges pénzügyi kockázati tényezők miatt a közép-kelet-európai országokban működő cégek átlagosan 48,42 százalékát közepesen kockázatosnak vagy fokozatosan kockázatosnak minősítette, közel akkora hányadát, mint 2009 azonos időszakában (48,86 százalék). A román, szlovák és magyar cégek megítélése tovább romlott az elmúlt 12 hónapban.

HOZZÁSZÓLÁSOK