Már nyomoz a rendőrség a BKV-nál

A Budapesti Rendőrfőkapitányság (BRFK) ma megkapta a BKV Zrt. 2003 óta megkötött valamennyi tanácsadói szerződését - írta az Index.
Novák Csaba, 2009. szeptember 14. hétfő, 18:17
Fotó:

A rendőrség két BKV-s ügyben nyomoz: Szalainé Szilágyi Eleonóra mintegy százmillió forintos végkielégítése, valamint a 12 külsős tanácsadói szerződés ügyében. A gyanú mindkét esetben hűtlen kezelés.

A közlekedési vállalat által kötött tanácsadói szerződésekkel kapcsolatban a BRFK idén áprilisban rendelt el nyomozást, s már az eljárás korai szakaszában bekérték a BKV-tól az érintett szerződések teljes dokumentációját a kapcsolódó, a pénzügyi teljesítésekről szóló iratokkal együtt.

Miután az elmúlt hónapokban a rendőrség több érintett cég vezetőjét és alkalmazottját is kihallgatta, további szerződéskötések esetében is felmerült a hűtlen kezelés gyanúja.

A hatóság ma egy feljelentés kíséretében a 2003 óta megkötött tanácsadói szerződések teljes anyagát megkapta: maga a BKV Zrt. kérte a BRFK-tól a dokumentumokat büntetőjogi átvizsgálását.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Saman52, 2009.09.14 21:35

Milyen alapon?
Engem nagyon érdekelne az a szerződés is amit a BKV
valamelyik örző védő céggel kötött. Ezek az emberek össze vissza vernek" minden" utast , miközben alkalmazóik, irdatlan összegeket lopnak csalnak el büntetlenűl. Vajon 300 forint kár feljogositja a cég vezetőit, hogy embereket veressenek véresre , kezeket lábakat tördeljenek, miközben ők árgus szemmel figyelik kit jelenthetnének fel , becsületsértésért.Szóval én nemcsak a tanácsadói szerződéseket vizsgálnám, hanem azt is mennyiből tartja fenn a BKV magánhadseregét.
Tisztelettel::: Kelemen Péter
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html