Idén már a Volt Fesztiválon, a Heineken Balaton Sound-on és a Sziget Fesztiválon is igénybe vehető a Percalapú Fesztiváljegy. Az EME Zrt. (Első Mobilfizetés Elszámoló Szolgáltató Zrt.) és a három mobilszolgáltató - a Vodafone, a T-Mobile és a Telenor - együttműködése révén azok sem maradnak le semmiről, akik csak egy-egy koncert idejére szeretnének a fenti fesztiválokra ellátogatni. A Percalapú Fesztiváljegy lényege ugyanis, hogy a bulizni vágyó ügyfelek csak annyit fizetnek a jegyért, amennyi időt a rendezvényen töltöttek. Ha valaki a Percalapú Fesztiváljegy maximális árának elérése előtt távozna, nincs más teendője, mint a rendezvény helyszínén a Percalapú Fesztiváljegy Pontnál leadni a karszalagját, ahol a díjszámlálást ekkor leállítják.

Ezen túlmenően, akik igénybe veszik a szolgáltatást, külön kapun vagy sávon juthatnak be a fesztiválokra. A vásárlás a fesztivál adott napján egy egyszerű sms küldésével bárhonnan elindítható, és mindehhez készpénz sem kell, elegendő csupán egy havidíjas vagy feltöltőkártyás mobil előfizetés.

A vásárlás menete egyszerű, a saját mobilszolgáltató előhívójának kiválasztása után egy adott mobil számra kell elküldeni az adott fesztivál kódját (volt, sound vagy sziget) a fesztivál kiszemelt napján (kivéve nulladik nap), majd a vásárlást megerősítő üzenetre érkező válasz sms-ben szereplő tranzakciós kódot a Percalapú Fesztiváljegy Pontnál felmutatni, vagy bemondani, ahol a belépésre jogosító karszalag átvehető.

A Percalapú Fesztiváljegy maximális díját a tranzakciós kód kiküldésekor elkülönítik az egyenlegen vagy a mobilvásárlásra rendelkezésre álló keretből, de csak annyit von le belőle a mobilszolgáltató végül, amennyi időt a felhasználó a fesztiválon töltött. A fesztivál elhagyását követően, a karszalag leadása után a megmaradt rész visszakerül az ügyfél egyenlegére vagy a mobilvásárlásra rendelkezésre álló keretbe. A Percalapú Fesztiváljegy ténylegesen kifizetett áráról sms-ben kap mindenki értesítést.

Az így váltott belépő ára a fesztiváltól és az időponttól függően is különböző, percenként bruttó 30 és 80 forintot kell fizetni.