Már süvít a keleti szél

A fennálló 200 millió euró összegű bankközi hitelkeret további 100 millió eurós emeléséről állapodott meg az Eximbank Zrt. és a Kínai Export-Import Bank (China Exim) Pekingben.
Napi.hu, 2014. október 28. kedd, 15:26

A megállapodást Yuan Xiongyong, a China Exim alelnöke és Herczegh István, az Eximbank vezérigazgató-helyettese írta alá.

A korábbi 200 millió eurónyi hitelkeret kibővítése azt mutatja, hogy a kínai fél számára kiemelt jelentőségű Magyarország a kelet-közép-európai térségben - véli a külgazdasági tárca irányítása alatt álló Eximbank. A hitelkeret előnyös feltételeket teremt arra, hogy a Magyarországon működő kínai érdekeltségű vagy bármely egyéb, Kínába irányuló exporttevékenységet folytató vállalkozások, illetve azok magyar beszállítói részére kedvező finanszírozási lehetőségek álljanak rendelkezésre.

Az állami irányítás alatt működő China Exim 1994 óta aktív, mérlegfőösszeg alapján az egyik legnagyobb exporthitel ügynökség a világon.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megfigyelt, 2014.10.28 19:52

@tever kneif: Te SEGGNYALÓ!!!
Szégyelni kellene ,hogy a KOMENYISTA Kínának kell megmenteni a JOBBANTELJESÍT országot. De megtalálja a zsák a foltját, Kína a leg fegyelmezetebb ország ,aki soha nem lopott licenszet ,becsületesen kereskedik és ADÓZIK. Ezt idehaza is tapasztalhatjuk kivéve a HUGYAGYUAKAT.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

foldnyuzo, 2014.10.28 18:53

@tever kneif:
nem bírsz magaddal?
Honnét másolgatod az ostoba szövegedet? Szar szél a keleti szél, menj oda ha annyira tetszik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tever kneif, 2014.10.28 18:46

DIREKT INVESZTICIORA VAN SZŰKSÉGE A MAGYAR REAL GAZDASÁGNAK.

Magyarország a hídfő szerepét tölti be a kínai-európai együttműködésben,fogalmazott Vang Ji, kínai külügyminiszter, amikor Pekingben fogadta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert kedden

A keleti nyitás ujabb eredményei Kinával oriási lendűletet ad a magyar gazdaságnak.

A magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari export kiváltságos lehetőségekhez jutott, megnyílt az út a magyar sertés-, liba-, kacsa- és nyúlhús előtt" - közölte a miniszter. Hozzátette, négy magyar vállalat már engedélyt is kapott az exportra, kettőnek az engedélyei pedig már készülőfélben vannak.

Magyarország eddig egyedülálló módon rendelkezik ilyen sok engedéllyel.

A kínai és a magyar Eximbank vezetői kedden a pekingi magyar nagykövetség épületében aláírtak egy megállapodást, amely szerint 200 millió euróról 300 millió euróra bővítik azt a közös hitelkeretet, amely közös beruházások, illetve a Kínába irányuló magyar export finanszírozását szolgálja.

2003 és 2013 között a kereskedelmi forgalom értéke a hatszorosára emelkedett, tavaly 2 milliárd dollár értékben, rekordot döntve exportált Magyarország árut Kínába, amihez képest az idei év első hét hónapjában - éves szinten - 8 százalékos a növekedés.

MAGYARORSZÁG a Kőzép- és Keleteuropai gazdaság és pénzűgy bázisává vált, itt várhato ebben a régioban a kővetkező évtizedek legnagyobb gazdasági fellendűlése, MAGYARORSZÁGGAL az élen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html