Marad a bűz, megvágják a metróprojektet

Fél áron félmunkát végezhetnek a 3-as metró felújításán: egy új terv szerint csak a síneket és a szerelvényeket cserélnék ki, az állomásokhoz nem nyúlnánk hozzá, így megmaradnának nem jó szagú, 30-40 évvel ezelőtti, "retro" állapotukban.
Napi.hu, 2016. október 12. szerda, 09:35
Fotó: Napi.hu

Tartól István főpolgármester olyan olyan javaslatot készít a budapesti észak-déli metró (M3) felújítására, amely az eredeti közel 140 milliárdos költség felével számol, ám redukálja a projektet - derül ki a Magyar Nemzet tudósításából. Elmaradna a 70-es, 80-as évek ízlését tükröző állomások átalakítása, akadálymentesítése és felszíni rendbe tétele.

A lap úgy tudja, hogy a háttérben a kormány keménykedése áll. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közölte, hogy ha túllépik a 139,5 milliárd forintos eredeti költségkeretet, akkor a pluszból egy fillért sem fizetnek ki. Márpedig a BKV állítólag ennél jóval magasabb ajánlatokat kapott a felújításra júliusban kiírt pályázatán.

Tarlós azzal állhat a fővárosi közgyűlés elé, hogy miden eddigi tendert nyilvánítsanak érvénytelennek és döntsenek a csonka, de olcsóbb, 70 milliárdos projektről. Orbán Viktor kormányfő egy hete ígérte meg a metrófelújítás felgyorsítását Tarlós Istvánnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK