A 2013-as évben a 3. évébe lépett az Erste Bank működésének átstrukturálása - mondta el Radovan Jelasity, a bank vezérigazgatója a társaság sajtótájékoztatóján. A bank hitel/betét állománya 2 év alatt 192 százalékról 134 százalékra süllyed, eközben a működési költségeket ugyanezen időszak alatt 13,3 százalékkal sikerült csökkenteni a banknak - írta a Privatbankar.hu.

Az Erste működési eredménye a 2012-es 82 milliárd forintról 79,7 milliárd forintra olvadt, az eredményt azonban komolyan csökkentette, hogy az egyéb eredmény soron a 2012-es 21 milliárd forint helyett 39,9 milliárdos veszteség szerepel. A 2012-es plusz nullás adózás előtti eredményhez képest így az Erste 21,7 milliárdos veszteséget realizált, míg az adózás utána eredmény a 2012-es 6,1 milliárd forinthoz képest 24,9 milliárdos mínuszt mutat az eredménykimutatás.

A jövőről szólva a vezérigazgató elmondta: a bank számottevő befektetéseket tervez a magyar piacon - bár zárnak be fiókokat, de eközben a fiókhálózat arculatának modernizálásába, átépítésekbe fogtak. Emellett az Erste 2018-ra a vezető innovátora akar lenni a hazai elektronikus banki szolgáltatásoknak - ez is igen komoly fejlesztési költségekkel jár. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az Erste másfél éve megvásárolta a BNP Paribas privátbanki szolgáltatását, elmondható, hogy a bank minden módon jelzi, hogy fontosnak tartja a magyar piacot és itt akar maradni.