Márciusig szétkapkodhatják a támogatásokat - érdemes készülni

Valószínűleg március végéig meghirdetik a 2014 és 2020 közötti EU-s támogatási időszak fennmaradó pályázatait. A mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások akár jól is járhatnak, sőt, akár azelőtt elkölthetik a pénzt, hogy kézhez kapnák.
Szabó Dániel, 2017. február 6. hétfő, 12:08
Fotó: Napi.hu

Idén is számos forrásszerzési lehetőség áll a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások rendelkezésére. A Miniszterelnökség március 31-ig minden, az Európai Unió 2014-2020-as támogatási ciklusának összes pályázati felhívását közzéteheti, így a teljes 34 milliárd eurós támogatási csomagot meghirdethetik.

Ez érezhető a hatalmas érdeklődésből is: az utóbbi három hónapban már több mint 2000 vállalkozás lépett be az OTP Bank Pályázzunk Együtt Programjába, amely a hazai kkv-kat segíti uniós forrásokhoz jutni - derül ki a pénzintézet közleményéből.

A kifizetési rendszer is megváltozott a a mezőgazdasági támogatásoknál, így könnyebben kaphatnak előfinanszírozást a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások, nem kell megvárni a pályázatok kifizetéseit.

HOZZÁSZÓLÁSOK