Máris ajánlatot kaptak az Uber sofőrök

Az Uber tegnapi bejelentése miatt, miszerint határozatlan időre szünetelteti magyarországi szolgáltatását, 1200, személyszállításból élő kisvállalkozó veszítené el munkáját, Az EZ Expressz számukra kínál munkalehetőséget.
Napi.hu, 2016. július 14. csütörtök, 14:33
Fotó: Reuters

Az EZ Expressz közösségi futárszolgálat az Uberhez hasonlóan közösségi szolgáltatást nyújt. A kritériumainknak az Uber volt sofőrjei minden tekintetben megfelelnek, éppen ezért a cég tárt karokkal várjuk a jelentkezésüket - olvasható közleményükben.

Beszámolójuk szerint szolgáltatásuk egyre népszerűbb, szállítottak már többek között laptopot, MRI felvételt, könyvelési anyagokat, születésnapi meglepetés ajándékot, de otthon felejtett kulcsot is. Jövőre a nemzetközi terjeszkedést is szeretnénk megkezdeni - fogalmazott Horváth Gábor az EZ Expressz vezetője.

Itthon is dübörögnek a sharing economy cégek

A PwC napokban megjelent tanulmánya szerint a tavalyi 28,1 milliárd euróról több mint hússzorosára, 570 milliárd euróra emelkedhet 2025-re a megosztáson alapuló gazdaság (sharing economy) szolgáltatások forgalma Európában. A közösségi üzleti modell hazánkban is terjed, hiszen a Drukka Startup Studióból induló cégek közül a nemrég alapított EZ Expressz mellett, az online ruhatisztítás és vasalás közvetítő Neatly, illetve a takarítás közvetítő Rendi is egyre sikeresebb, mindkét cég már a nemzetközi terjeszkedést készíti elő.

HOZZÁSZÓLÁSOK