Levélben tájékoztatta partnereit Lassányi Zsolt, a G4S képviseletére is jogosult vezérigazgatója arról, hogy a GaranSec Zrt. megvásárolta a G4S Biztonságitechnikai Zrt.-t a G4S International Holding Ltd.-től - írja a 444.hu.

A jogfolytonos átvétel révén teljes felelősséget vállal a korábbi, még fennálló leányvállalati kötelezettségekért - írta levelében Lassányi a portál híre szerint.

A GaranSec egyedüli részvényese a többek között a Videoton FC-t és a Market Építő Zrt.-t tulajdonló Garancsi István. A társaságot mindössze egy hónappal ezelőtt jegyezték be - hívja fel a figyelmet a hvg.hu. A GS4 Biztonságtechnikai Zrt. a Dániából induló, Nagy-Britanniában bejegyzett G4S multicég tulajdonában volt eddig, 2016-ban 3,2 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, az évet 155 millió forint adózott eredménnyel zárta.

Garancsi a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2017-es listáján 38 milliárd forintra becsült vagyonával a 23. helyet állt. (Magyar foci - tovább drágult a Videoton stadionja.)