Az 1-es villamos május elején forgalomba helyezett, óbudai szakaszán rövidesen lezárul a próbaüzem és elkezdődhet a műszaki átadás-átvétel. Ám egy ekkora kivitelezési munkánál több kisebb hiba is előfordul - írta közleményében a Budapesti Közlekedés Központ Zrt. (BKK).

A BKK a Bécsi út/Vörösvári út és a Puskás Ferenc Stadion M közötti szakasz teljes körű átadás-átvétele előtt javíttat minden olyan problémát, ami a felújított vonalszakaszon keletkezett. A felújítást végző vállalkozó a hibákat elismerte, azokat határidőre, még a kifizetést megelőzően, garanciálisan javítani fogja.

Az 1-es villamos vonalának felújítását végző Városi Vasútépítő Konzorciumnak 14-ből összesen 12 úgynevezett síndilatáció - azaz a sín hőváltozás okozta mozgásait felfogó, azt áthidaló anyagmegszakítás - környékén található hibát kell garanciálisan javítania még a szakasz átadás-átvétele előtt. Az érintett vonalszakaszon továbbra is biztonságosan lehet közlekedni, de ezen a szakaszon 30 km/h sebességkorlátozást kellett bevezetni átmenetileg - olvasható az Indexen.