Máris jön az ellen Erzsébet-utalvány?

Már akad szolgáltató, amely ugrásra készen várja, mi lesz az uniós döntés után az étkezési utalványokkal - értesült az Azénpénzem.hu.
Napi.hu, 2016. február 25. csütörtök, 11:58
Fotó: Napi.hu

Az Európai Bíróság szerdán az uniós joggal nem összeegyeztethetőnek minősítette az Erzsébet-utalvány és a Széchenyi pihenő (Szép) kártya magyarországi rendszerét.

A cafeteria széles palettáját kínáló Multi-Pay sok partnerét már most arról értesítette, hogy újra aktiválja kártyáján a "munkáltatók körében népszerű ételfogyasztás zsebet" - tudta meg a portál. Lukács Marianna, a Patika-csoport igazgatója (ide tartozik a Multi-Pay is) szerint számukra fontos ítélet született Brüsszelben, mert az két olyan szolgáltatásukat is érinti (Multi-Pay Cafeteria ételfogyasztás és a Szép-kártya), amelyet három évvel ezelőtt kizártak a piacról. A társaság 11 ezer ételfogyasztásban érintett kártya-elfogadóhelyét e-mailben már tegnap tájékoztatta.

Néhány ezer kártyán van még költhető egyenleg (az évekkel ezelőtt feltöltött összeg itt a kártya négyéves lejártáig felhasználható). A piacra lépésre vonatkozó végleges döntést kizárólag az új, a jelenlegi helyzethez igazított magyar jogszabályok ismeretében tudják meghozni - mondta az igazgató az Azénpénzem.hu-nak. (A PatikaCenter 2011 októberének elején adott be kérelmet Szép-kártya kibocsátására, nyilvántartásba is vették a céget, de az engedélyezési hivatal (MKEH) ellenőrzése után törölték a kártyakibocsátók közül.)

HOZZÁSZÓLÁSOK