Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jogellenes adatkezelés miatt 20-20 millió forint adatkezelési bírságot szabott ki a Magyarországi Szcientológia Egyházra és az egyház központi szervezetére a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) - jelentette be Péterfalvi Attila, a hatóság elnöke az MTI tudósítása szerint.

Az egyháznál és annak központi szervezeténél hatósági eljárást folytattak tavaly december eleje óta, és megállapították, hogy az egyház és központi szervezete megszegte előzetes tájékoztatási kötelezettségét, a célhoz kötött adatkezelés és a tisztességes adatkezelés elvét, valamint az adatbiztonság követelményeit is.

Emellett jogalap nélkül kezelték a tagok és harmadik személyek adatait. Hasonló súlyú jogsértéssel még nem találkozott a hatóság - közölte Péterfalvi.

A vizsgálatról részletek később.

A napokban a rendőrség és az adóhivatal több tucat helyszínen házkutatást tartott a felekezet irodáiban.

A rendőrség személyes adattal való visszaélés és más bűncselekmények miatt, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pedig költségvetési csalás miatt nyomoz.

Nyílt támadás indult a Magyarországi Szcientológia Egyház ellen - nyilatkozta a szervezet elnöke a Magyar Nemzetnek. Miklovicz Attila szerint titkos nyomozásról van szó, és húsz évre szóló titoktartási nyilatkozatot írattak alá a nyomozók a kollégáival.
.