Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás eredményét az ajánlatkérő KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A szűkített versenyt az előre nem látható események által kiváltott rendkívüli sürgősség indokolta - áll a közleményben.

A csarnok alkalmas lesz hazai és nemzetközi szintű sportesemények, nagyszabású koncertek, show műsorok és egyéb jelentős látogatószámot igénylő események megrendezésére is. A helyszíne a Nagyvárad tér és a Fradi stadion között lesz, az Üllői út 133-135. szám alatti területen.

A nyertessel szeptember 5-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

Meghívott volt a tenderen még a Kész Építő és Szerelő Zrt., a  Metalcom Távközlési és Rendszerintegrációs Zrt., valamint a West Hungária Bau Építőipari Szolgáltató Kft. is.

Korábbi információ szerint jóval száz milliárd forintot meghaladó összegbe kerülhet Magyarországnak a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság magyarországi sportlétesítményeinek megépítése. A kormány korábban döntött arról, hogy Budapest IX. kerületében egy 20 022 fős arénát építenek (az ennek is helyet adó telket - az InfoRádió híre szerint - 42 millió euróért, mintegy 13,6 milliárd forintért vette meg az állam), ez lesz Magyarország legnagyobb befogadóképességű multifunkcionális csarnoka, az építési költség pedig meghaladhatja a telek vételárának kétszeresét is.

Szeptember elején közöltük, hogy nagyot estek a 2022-es férfi kézilabda Eb budapesti helyszíneként felépülő, multifunkciósra tervezett csarnok kivitelezési pályázati árai. A felkért cégek által benyújtott első körös, jóval nettó százmilliárd forintot meghaladó ajánlati árak 78-81 milliárdra csökkentek a második ajánlati körben. Az árakat azonban tovább kellene faragni, hogy beleférjenek a legutóbbi kormányhatározatban megszabott nettó 74 milliárdos költségkeretbe.