Másfél milliárd forintot csoportosít át a kormány a Mal részére

A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. részére előírt hatósági és egyéb kötelezettségek végrehajtásának finanszírozására 1,5 milliárd forint egyszeri átcsoportosítását rendelte el a költségvetésből a kormány - derül ki a Magyar Közlöny keddi számában megjelent kormányhatározatból.
MTI, 2013. április 23. kedd, 20:03
Fotó: Napi.hu

A határozat az összegre vonatkozó elszámolási kötelezettség mellett a fel nem használt részre visszatérítési kötelezettséget ír elő. Az átcsoportosításért a nemzetgazdasági miniszter, az elszámolásért és a visszafizetési kötelezettségért a nemzeti fejlesztési miniszter felelős. Ez utóbbi határideje 2014. június 30. a határozat szerint.

Az átcsoportosítást a központi költségvetés rendkívüli kormányzati intézkedések terhére, a visszafizetést a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejezet Magyar Bányászati és Földtani Hivatal cím javára kell teljesíteni.

A kormányrendelet emellett felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy a nemzeti fejlesztési miniszter bevonásával gondoskodjon arról, hogy a Mal Zrt. részére előírt hatósági és egyéb kötelezettségek végrehajtásából eredő feladatok további támogatásához legfeljebb 2,7 milliárd forint az idei év második féléve során rendelkezésre álljon, az erre vonatkozó határidő 2013. július utolsó napja.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2013.04.23 20:08

Végre kikerült a volt Kiszes maffia kezéből a cég...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html