Máshogy őriznék az egészségünket a munkahelyen

A Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) javaslatot tesz a foglalkozás-egészségügy jelenlegi gyakorlatának komplex megváltoztatására, hogy végre a baleset-megelőzésre kerüljön a hangsúly - közölte az érdekképviselet.
MTI, 2012. augusztus 14. kedd, 15:13
Fotó: Napi.hu

A MOSZ annak kapcsán adott ki közleményt, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium hétfőn közölte: a kormány április 28-át a munkabalesetben elhunyt, megrokkant munkavállalók emléknapjává nyilvánítja.

A szakszervezet üdvözölte a döntést, s egyben hangsúlyozta: egy munka alapú társadalomban elengedhetetlen, hogy a balesetet szenvedett dolgozókat a hozzájuk méltó tisztelet övezze, ugyanakkor szerinte mindez csak az első lépés, komplex módon meg kell változtatni a foglalkozás-egészségügyet.

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezetnek (ILO) és a Szakszervezetek Világszövetségének javaslatára április 28-a a világ számtalan országában már évtizedek óta a munkabalesetek áldozatainak emléknapja, a MOSZ pedig minden évben megemlékezést tart, és már évek óta javasolta az emléknap magyarországi hivatalossá tételét.

HOZZÁSZÓLÁSOK