Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az építőanyagokat, elsősorban homlokzati hőszigetelőket gyártó vállalat az év első kilenc hónapjában 81,983 millió euró árbevételt ért el, ami éves összevetésben 11 százalékos növekedés, 4,159 millió eurós adózás utáni nyeresége 45 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján az MTI beszámolója szerint.

A társaság jelentősebb piacai közül Magyarországon 32 százalékos volt a bővülés a harmadik negyedévben, míg az exportpiacokon 6 százalékkal nőtt a forgalom éves összevetésben. Az év első kilenc hónapjában belföldön 24 százalékkal, a külpiacokon 13 százalékkal nőtt a bevétel.

Az árbevétel bővülését meghaladó mértékben emelkedett a Masterplast csoport eredményessége a harmadik negyedévben: a kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) 2,652 millió euró volt, 21 százalékkal haladta meg az előző évit. Az első kilenc hónapban az EBITDA 20 százalékkal 5,993 millió euróra emelkedett.

A társaság építőipari környezetre vonatkozó várakozásai továbbra is pozitívak. Ugyanakkor megjegyezték, hogy az áfa kedvezmény év végi visszavonása hatással van az új beruházások indítására, míg a nyáron kibővített családi otthonteremtési kedvezmény (csok) sok lehetőséget hozhat a felújítási piacon.

A Masterplast részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A papír árfolyama csütörtökön 0,27 százalékkal 740 forintra emelkedett, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 780, a legalacsonyabb 600 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!