Mától kötelező a maszk a Corvinban és a művész mozikban

Ahogy a fővárosi közlekedési eszközökön, úgy a piacokon és a kulturális intézményekben is kötelezővé tette a védőmaszk viselését a fővárosi önkormányzat. Így a Budapest Film által működtetett mozikban is maszkot kell viselni - hívta fel a figyelmet a Budapest Film Zrt.
Domokos Erika, 2020. szeptember 9. szerda, 14:51
Fotó: Shutterstock - A kép illusztráció.

A Budapest Film Zrt. felhívja a figyelmet arra, hogy szeptember 9-től a Corvin, a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán és a Kino Cafe mozikban új járványügyi szabályok lépnek érvénybe. E szerint

  • kötelező az orrot és a szájat egyaránt eltakaró maszk viselése a mozi egész területén, így a mozitermekben is.
  • Kérik, hogy a látogatók a pénztárnál, a büfében és a mosdóknál tartsák be a távolságtartási szabályokat.
  • Használják a kihelyezett fertőtlenítő folyadékokat!
  • Ha lázasnak, betegnek érzik magukat, maradjanak otthon, és válasszák az online nézhető Távmozit.

Kedden a fővárosi operatív törzs javaslatára, a járvány terjedésének lassítása érdekében a fővárosi önkormányzat döntött arról, hogy növeli saját tesztkapacitását szociális intézményeiben, a hajléktalanellátásban és az idősgondozásban, valamint elrendeli a kötelező maszkviselést a piacokon, a fővárosi fenntartású kulturális intézményekben, a múzeumokban, a könyvtárakban, a levéltárban, a mozikban, a színházakban, a Fővárosi Művelődési Központban, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykert zárt helyiségeiben. Továbbá arról is döntöttek, hogy a Budapesti Közlekedési Központ járatain a maszkot nem, vagy szabálytalanul viselő utasokat leszállíthatják az ellenőrük és 8000 forintra büntethetik.

HOZZÁSZÓLÁSOK