BUX

Matolcsy fia az államosított MKB-ban kapott állást

A jegybankelnök fia nemrég az állami tulajdonú MKB Bankban helyezkedett el, ahol a tulajdonosi jogokat a Matolcsy György vezette jegybank gyakorolja - értesült a hvg.hu.

Napi.hu, 2015. március 31. kedd, 16:04

Matolcsy György Huba jegybankelnök egyik fia, Matolcsy Máté Huba az MKB Bankba került a napokban. A kiválasztásban kizárólag szakmai szempontok érvényesültek - írta az MKB a hvg.hu-nak. A tavaly állami tulajdonba került MKB Bankban jelenleg a Matolcsy György vezette MNB gyakorolja a tulajdonosi jogokat - erről szól egy tavaly év végi kormányzati, illetve jegybanki döntés -, a bank irányítását a jegybank által kinevezett szanálási biztosok végzik.

"Matolcsy Máté a stratégiai és üzletpolitikai terület elemzőjeként áll az MKB Bank alkalmazásában. A kiválasztásban kizárólag szakmai szempontok érvényesültek: a szakembert mind végzettsége, mind pedig korábbi pályafutása messzemenően alkalmassá teszi az állás betöltésére. A folyamat a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Banktól teljes mértékben függetlenül, az MKB standard humánpolitikai eljárásrendje szerint zajlott" - válaszolta az MKB a hvg.hu-nak.

Az MKB-nál december óta, három hónap alatt a vezetők durván 30 százalékát leépítették.