Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A megállapodás szerint a résztvevő társaságok üzleti együttműködési rendszert alakítanak ki gyártási folyamatok modernizálására. Ennek érdekében a MÁV a Szolnoki Járműjavítóba tervezett gyártósorát úgy alakítja ki, hogy a két cég gyártmányait ott is el lehessen készíteni - közölték.

A MÁV a járműgyártás fejlesztését reméli a tervezett korszerűsítésektől. Mint írták, a Szolnoki Járműjavító egyedileg fejlesztett gyártó- és vezérlő berendezései saját maguk fogják összehangolni a működésüket emberi beavatkozás nélkül, javítva a termelés hatékonyságát és minőségét. Az öntanuló mesterséges intelligencia, amelyre a leendő gyártási környezet épül, illeszkedik a MÁV fejlesztési irányaihoz.

A közlemény kiemelt célnak nevezi a szolgáltatások összekapcsolását, az utasbarát, környezettudatos és költséghatékony közösségi közlekedés megteremtését. Az együttműködések az ehhez szükséges fejlesztéseket hangolják össze, segítenek kiaknázni a digitalizációban és az automatizálásban rejlő lehetőségeket, versenyképes gazdasági környezetet teremtenek. A MÁV ezért más buszgyártó társaságokkal is tervez együttműködési megállapodásokat, és megkezdte az előkészítő egyeztetéseket - olvasható a közleményben.