Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tavaly 1,36 millió vonat körülbelül közel 101,6 millió kilométert tett meg hazánkban. Ez annyi, mintha kétezer-ötszáznál is többször járta volna körbe a Földet az Egyenlítő mentén egy vonat. Ebből a személyszállító vonatok 77,8 millió kilométert; míg a tehervonatok 18,7 millió kilométert futottak.

Az árufuvarozási vasútvállatok közül piacvezető a Rail Cargo Hungaria Zrt.; a második legjelentősebb vállalat az MMV Zrt. és dobogós helyen végzett a GYSEV Cargo Zrt. is - közölte kedd reggel a MÁV.

A partnerek számának növekedésével a vasúttársaságnak az előző évhez képest közel két százalékkal magasabb, több mint 95,3 milliárd forint árbevétele származott tavaly a pályadíjakból.

A vasúti árutovábbítás felfutásának hajtóerejét elsősorban a belföldi forgalom növekedése jelentette, ami feltehetőleg az anyag- és szállításigényes építőiparnak és az autóiparnak köszönhető. A vasúttársaság arra számít, hogy a magyar gazdasági teljesítmény javulása a vasúti áruforgalomra további #mce_temp_url#kedvező hatást gyakorol.